DOBRI RECEPTI

BARŠUNASTE GLJIVE: Tjestenina sa šampinjonima i žutim bukovačama

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Jasminu Mišiću su šampinjoni postali dosadni pa je odlučio uzgajati drugačije gljive koje se rijetko mogu vidjeti na policama dućana!
Jasminu Mišiću su šampinjoni postali dosadni pa je odlučio uzgajati drugačije gljive koje se rijetko mogu vidjeti na policama dućana!

1 glavica luka
100 g šampinjona
100 g žutih bukovača
1 češanj češnjaka
1 žličica sjeckanog vlasca
1 žličica sjeckanog peršina
250 ml vrhnja za kuhanje
paket tjestenine

Jastrebarsko, 121218.
Opg Funghi Misic uzgaja vise vrsta gljiva; sampinjone, bukovace bijele i zute; shitake i dr.Od svih uzgojenih gljiva napravio je 4 jela. Rizoto, tjesteninu, snicle u umaku od gljiva i punjeni kruh mesom i gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sitno nasjeckajte luk. Dodajte najprije šampinjone, pa nakon 5-6 minuta bukovače (jer su puno nježnije). Začinite solju i paprom, dodajte vrhnje, začinite vlascem i peršinom. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Ocijedite je i pomiješajte s umakom od gljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 23:05