PROVJERENI RECEPTI

BATAT S PET ZVJEZDICA: Ravioli od kozjeg sira s kremom od ljubičastog batata

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
U kuhinji hotela Esplanade jako dobro znaju što s njim.

Tijesto za raviole:

1 kg glatkog brašna
10 jaja
100 ml maslinova ulja
malo soli

Od svih sastojaka zamijesiti glatko tijesto, dobro ga izraditi i zamotati u prozirnu foliju. Ostaviti tijesto u hladnjaku najmanje sat vremena, nakon čega ga treba razvaljati na 3,5 mm i puniti ga smjesom od kozjeg sira.

Punjenje:

70% (od ukupne količine) mekog kozjeg sira
30% pirea od batata
sol, papar, svježi bosiljak

Zagreb, 010218. 
Tvrtka Velebit Agro snabdijeva hotel Esplanade batatom. Zamjenik sefa kuhinje Miro Juric pripremio je 6 jela od batata.
Na fotografiji: ravioli od kozjeg sira, pjena od ljubicastog batata.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Pomiješati sve sastojke, te začiniti po želji.

Krema od ljubičastog batata

500 g ljubičastog batata
50 ml vrhnja za kuhanje
50 g maslaca
sol, papar

Batat oguliti, narezati na kockice i staviti kuhati. Kuhani batat ocijediti i dodati u zagrijano vrhnje za kuhanje s maslacem. Smjesu dobro izraditi štapnim mikserom i začiniti po želji. Kremu poslužiti uz raviole, a po želji na njih dodati nekoliko listića kozjeg sira i čips od batata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:31