NEUGLEDAN IZVANA, SLATKAST IZNUTRA

BATAT U SLATKIM I SLANIM VARIJANTAMA: Salata od slatkog krumpira s hrskavim rezancima

 Marko Miščević
Jela koja će naći nove obožavatelje!
2 batata srednje veličine
1 žličica kumina
3 žlice suncokretova ulja
30 g rezanaca s jajima
sok jedne naranče
3 žlice vinskog octa
veća šaka salate - rikula
crveni radič i mladi špinat
1 avokado
1 manja glavica crvenog luka
sol
papar
parmezan

Marko Miščević

Narezati krumpir na ploške, začiniti solju, kuminom i uljem, dobro izmiješati. Veći pleh prekriti papirom za pečenje i poslagati začinjeni krumpir te ga staviti peći na 180 °C oko 20 minuta. Dok se krumpir peče skuhati rezance te ih dobro ocijediti. U zagrijani wok staviti malo suncokretova ulja, dodati rezance i pržiti ih oko 2 minute. Izvaditi iz posude i staviti na papir da se upije višak masnoće. Kad je krumpir pečen i malo ohlađen, staviti ga u veliku zdjelu, dodati sok od naranče, vinski ocat, sol i papar. Luk izrezan na kolute zajedno s miješanom salatom dodati krumpiru i na kockice narezan avokado. Sve lagano izmiješati i servirati te na vrh dodati hrskave rezance i naribani parmezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:18