2 batata srednje veličine 1 žličica kumina 3 žlice suncokretova ulja 30 g rezanaca s jajima sok jedne naranče 3 žlice vinskog octa veća šaka salate - rikula crveni radič i mladi špinat 1 avokado 1 manja glavica crvenog luka sol papar parmezan |
Narezati krumpir na ploške, začiniti solju, kuminom i uljem, dobro izmiješati. Veći pleh prekriti papirom za pečenje i poslagati začinjeni krumpir te ga staviti peći na 180 °C oko 20 minuta. Dok se krumpir peče skuhati rezance te ih dobro ocijediti. U zagrijani wok staviti malo suncokretova ulja, dodati rezance i pržiti ih oko 2 minute. Izvaditi iz posude i staviti na papir da se upije višak masnoće. Kad je krumpir pečen i malo ohlađen, staviti ga u veliku zdjelu, dodati sok od naranče, vinski ocat, sol i papar. Luk izrezan na kolute zajedno s miješanom salatom dodati krumpiru i na kockice narezan avokado. Sve lagano izmiješati i servirati te na vrh dodati hrskave rezance i naribani parmezan.