Provjereni recept

Biftek u umaku od zelenog papra i sami možete pripremiti kao da je iz najboljeg restorana

 Fiphoto/Getty Images
Kad se poželite počastiti pripremite klasik koji je, ako je dobro pripremljen, mekan kao duša
Kad se poželite počastiti pripremite klasik koji je, ako je dobro pripremljen, mekan kao duša

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 15 minuta
Broj osoba: 2

BIFTEK U UMAKU OD PAPRA
Trebat će vam:
2 odreska bifteka (oko 200 g svaki)
1 žlica maslinova ulja
1 žlica maslaca
sol i svježe mljeveni crni papar prema ukusu

Za umak:
1 žlica zelenog ili crnog papra u zrnu
100 ml goveđeg temeljca
100 ml vrhnja za kuhanje
50 ml konjaka
1 žličica senfa

Priprema:
Odreske posolite i obilno pospite svježe mljevenim paprom. Zagrijte maslinovo ulje i maslac u tavi pa pecite biftek 3-4 minute sa svake strane (za medium rare), ili dulje prema želji. Izvadite i ostavite da se odmori. U istu tavu dodajte zrna papra po izboru (u restoranima je to najčešće zeleni) i kratko ih pržite. Ulijte konjak i prokuhajte kako bi alkohol ispario. Dodajte temeljac i senf, promiješajte i kuhajte 2 minute. Ulijte vrhnje i kuhajte još 2-3 minute dok umak ne postane kremast. Vratite biftek u umak na minutu, zatim poslužite uz prilog prema izboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
07. srpanj 2025 12:35