Bijela pita

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 8

Sastojci

  • KORE
  • 40 dag glatkog brašna
  • 15 dag šećera u prahu
  • 15 dag maslaca
  • 1 jaje
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 prašak za pecivo
  • naribana korica 2 limuna
  • KREMA
  • 5 dl mlijeka
  • 20 dag šećera
  • 5 dag brašna
  • 20 dag maslaca

Priprema

1. korak

Za kore pomiješajte sve sastojke. Umijesite tijesto pa ga podijelite na tri dijela. Razvaljajte ih na veličinu lima pa pecite svaku oko 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva Celzija.

2. korak

Za kremu skuhajte zajedno mlijeko, šećer i brašno. U ohlađenu smjesu dodajte maslac i sok od limuna pa lagano miksajte na niskoj brzini.

3. korak

Gotovom kremom premažite dvije donje kore, a gornju pospite šećerom u prahu. Stavite pitu u hladnjak da se stisne, zatim narežite na kocke željene veličine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 09:52