DOBRA IDEJA

Biskvitu od mrkve dodajte sočne višnje ili trešnje pa ga poslužite uz sladoled

 Vaaseenaa
Smiksajte sastojke za biskvit, a zatim mu dodajte sočne, zrele trešnje ili višnje

Trebat će vam:

125 g brašna
1 žlica cimeta
1 žlica praška za pecivo
3 jaja
220 g šećera
1 vanilin šećer
165 g mrkve
150 g višanja ili trešanja
170 ml ulja
60 g kokosova brašna

image
Vaaseenaa

Priprema:

Brašno pomiješajte s cimetom, praškom za pecivo i kokosovim brašnom. Žumanjke razmutite sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu svijetli. Od bjelanjaka napravite snijeg. U žumanjke dodajte ulje i sve suhe sastojke. Dobro izmiksajte. Ubacite sitno naribanu mrkvu i umiješajte snijeg od bjelanjaka. Posljednje dodajte višnje ili trešnje. Stavite u željeni kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 35 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Poslužite uz sladoled od vanilije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:20