FORKING CROATIA

BLOGERSKOM VILICOM KROZ HRVATSKU: Kasandra i Zvonimir su ovaj put pripremili štrudle od janjetine i gljiva!

Zvonimir Ferina

Ideja za ručak!

Došlo je vrijeme da Kasandra i Zvonimir, inače autori bloga Forking Croatia, naprave štrudlu. I to ne jednu, nego dvije. Jedna je mesna, od janjetine za sve mesoljupce, a u drugoj mogu uživati i vegetarijanci! Bacite oko na pripremu!

Trebat će vam:

Tijesto:

1 kg glatkog brašna
2 obilna prstohvata soli
4 žlice ulja
2 žlice octa
mlaka voda


Zvonimir Ferina
 

Nadjev od janjetine:

1 glavica luka
2 češnja češnjaka
0,5 kg mljevene janjetine
žlica crvene paprike
ružmarin, peršin
200 grama ovčjeg sira
sol, papar
ulje, maslac


Zvonimir Ferina

Nadjev od vrganja:

1 glavica luka
800 grama vrganja
sol, papar
dvije žlice kiselog vrhnja
peršin
ulje, maslac

Zvonimir Ferina

Cijeli recept pročitajte OVDJE!

Izdvajamo

Iz drugih medija