NEDJELJNI RUČAK

Bogati ragu od guske s okruglicama od krumpira i čvaraka na pjeni od kestena

guska restoran bernarda

 Berislava Picek/Cropix/
Recept za ovaj ragu s nama je podijelio Ivo Dubravec, chef restorana Bernarda u Varaždinskim Toplicama

Za ragu:

400 grama gusjeg mesa (otkoštenog)

40 g vrganja

½ žlice gusje masti

50 g luka

10 g češnjaka

30 g mrkve

20 g maslaca

50 g korijena celera

100 ml crnog vina

timijan

mažuran

list lovora

svježi peršin

sol i papar

Za okruglice:

250 g krumpira

sol

125 g brašna

1 jaje

50 g čvaraka od guske

Za pjenu od kestena:

100 g kestena

100 ml slatkog vrhnja

50 ml temeljca

sol i papar

Priprema:

Gusku otkostite, a od kosti i nogica skuhajte temeljac. Luk i korjenasto povrće prodinstajte na masti, dodajte sitne komadiće mesa pa dalje dinstajte. Dodajte sjeckane vrganje, još kratko prodinstajte. Podlijte s malo temeljca i nastavite kuhati. Stalno podlijevajte temeljcem. Potkraj kuhanja dodajte vino i malo maslaca. Začinite solju, paprom, mažuranom i majčinom dušicom.

Za vrijeme dok se ragu kuha, pripremite okruglice od krumpira i čvaraka, koje kuhajte 15 minuta u većoj količini posoljene vode.

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:07