PROVJEREN RECEPT

BOLJA OD BAKINE: Imamo najbolji recept za štrudlu od jabuka!

 Berislava Picek / Hanza Media
Htjeli smo toliko toga pripremiti, ali morali smo se zaustaviti.
Htjeli smo toliko toga pripremiti, ali morali smo se zaustaviti.

Eto što može učiniti jedna namirnica, potpuno smo joj se predali. Recepata s jabukama, i onih slatkih, ali i slanih ima napretek, kombinacijama nema kraja. Prva na pamet nam je naravno pala štrudla i zato vam donosimo ovaj provjeren recept!

Trebat će vam:

Tijesto:

500 g glatkog brašna
2,2 dl mlake vode
malo soli
4 žlice ulja

Nadjev:

1 kg jabuka
3 žlice smeđeg šećera
vanilin šećer cimet
malo krušnih mrvica ako su jabuke pune soka

Sisak, 120916.
U selu Bok pored Siska brali smo stare sorte jabuka.
Selo je zasticeno kao nematerijalno dobro i nalazi se na obali rijeke Save.
Uz pomoc mjestana nasli smo i nabrali 4 sorte jabuka, radili smo jabucni ocat i spremali jabuke za zimu.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Zamijesiti tijesto, pokriti ga i ostaviti da miruje oko dva sata. Na čistom stolnjaku pobrašniti pa tijesto razvaljati i razvući rukama, tj. dlanovima tako da bude gotovo prozirno. Nauljiti ga pa rasporediti po njemu nadjev i zarolati tako da pridignete stolnjak pa rolati tijesto pomoću stolnjaka. Štrudle prerezati na dužinu posude za pečenje pa ih poslagati i premazati maslacem te peći na 180-200 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatnu boju. Štrudle se mogu napraviti i s gotovim listovima za savijače ili jufke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 03:51