Podijelio je recept

Bolognese Stanleyja Tuccija gotov za 20 minuta sve je što želimo nakon dugog radnog dana

 Andy Hay/Unsplash
Poznati glumac i veliki gurman nedavno je na svom Instagram profilu objavio recept za brzinski mesni umak

Iako dobro znamo da je ragu alla bolognese umak za pripremu kojeg je važno uzeti dovoljno vremena, koji se kuha sporo i s puno strpljenja, moramo priznati da jedva čekamo isprobati 20-minutnu varijantu ovog jela recept za koju je na svom Instagram profilu ovih dana podijelio slavni glumac i veliki gurman Stanley Tucci.

"Čistio sam zamrzivač i pronašao sam pakiranje divnog mesa koje nabavljam na tržnici, ima puno masnoće pa sam odlučio napraviti brzi bolognese. Obično se radi od teletine i temeljca, ne dodaje se rajčica, a ja sam ovog puta napravio kombinaciju s mrkvom, lukom i celerom, dodao sam i malo maslaca i maslinova ulja. Kuhao sam, a zatim sam dodao meso, malo rajčice, muškatnog oraščića, sol i papar i nastavio s kuhanjem. Poslužit ću to s malo parmezana. Nikad nisam radio bolognese na ovaj način, ali ispalo je fantastično", objasnio je Tucci u svom videu.

Glumac je potom isprobao svoju večeru i zaključio kako je možda ipak dodao previše vode u kojoj se kuhala tjestenina, ali osim te sitnice, jelo je odlično.

Budući da Tucci u svom videu ne otkriva točne mjere, potrudili smo se raspisati recept u količinama dovoljnim za dvije gladne osobe pa, ako još uvijek razmišljate što kuhati danas kada se vratite s posla ili plaže, ovo je recept koji bi vam itekako mogao biti koristan. Ako, pak, u kuhinji ipak više volite slijediti pravila, priču i recept o originalnom ragu alla bolognese potražite ovdje.

Trebat će vam:

• 1 veći luk
• 2 manje ili jedna veća mrkva
• 1 komadić korijena celera
• 300 g mljevene junetine ili teletine
• rajčica
• temeljac (po želji)
• sol i papar
• muškatni oraščić
• tjestenina
• ulje i maslac

Priprema:

U dublju tavu stavite maslinovo ulje, zagrijte pa ubacite i maslac. Pustite da se otopi, a zatim dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi boju pa ubacite i sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte 5 minuta, dodajte meso i ponovno pirjajte dok ne poprimi boju. Dodajte usitnjenu rajčicu, a koristiti možete i konzerviranu. Količinu prilagodite vlastitim potrebama. Dodajte temeljac, sol i papar, naribani muškatni oraščić i pirjajte dok se umak ne reducira. Stavite kuhati tjesteninu pa dio vode u kojoj se kuhala dodajte u umak. Još kratko kuhajte i na kraju sve zajedno povežite, pospite parmezanom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:02