2 kg brancina
2 kg krupne morske soli
1 kg sitne morske soli
2 žlice sipina crnila
4 bjelanjka
maslinovo ulje
ružmarin
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/8/28/10/_3_Brancin_u_crnoj_soli_Marin_Rendic-page-001.jpg)
Brancinu očistite utrobu i škrge. Ljusku ostavite da se sol ne zalijepi za ribu jer će biti preslana. Pomiješajte krupnu i sitnu sol, dodajte crnilo i bjelanjke te miješajte rukama dok ne dobijete crnu smjesu. Lim pospite dijelom soli i na nju položite ribu. Ostatak soli pospite po ribi tako da bude potpuno prekrivena. Za aromu umetnite u ribu grančice ružmarina. Pecite 1 sat u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Pečenu ribu izvadite, sol potucite batićem i skinite zajedno s kožom. Meso stavite na tanjur, prelijte maslinovim uljem i ukrasite ružmarinom. Ribu možete poslužiti uz blitvu.