![Ecija Ojdanić](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/03/30/k_26671841_640.jpg)
Trebat će vam:
3 rakovice 2 glavice luka 2 mrkve manji komad celera maslinovo ulje sol, papar pelati vino malvazija |
![Fazana restoran Stara Konoba
kuhar Sanel Berbic
RAKOVICE
Foto Mario Kucera](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/3/7/12/rakovice-009.jpg)
Luk, mrkvu i celer isiječemo na sitne kockice i stavimo dinstati na vruće maslinovo ulje. Kada se povrće prodinsta, podlijemo ribljim temeljcem i dodamo pelate. Začinimo solju, paprom i zalijemo čašom vina. U dobiveni umak stavimo rakovicu u ljusci koju smo prethodno oprali od pijeska te isjekli živu na manje komade. Poklopimo i kuhamo 15 min. Brodet serviramo s palentom i začinimo maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....