Okusi italije

Ljetnu bruschettu s aromatičnim rajčicama i kozjim sirom rado ćemo ponavljati

Otkrijte kako jednostavne namirnice mogu pretvoriti svaku večeru u mali gurmanski doživljaj

Bruschetta s domaćom rajčicom i kozjim sirom

Trebat će vam:

1 baguette ili ciabatta kruh (narezan na kriške)

3–4 veće domaće rajčice (mješavina šarenih sorti)

100 g svježeg kozjeg sira

svježi bosiljak (listići)

ekstra djevičansko maslinovo ulje

1 režanj češnjaka

sol i svježe mljeveni papar

Priprema:
Kriške kruha kratko tostirajte u pećnici (na 200 stupnjeva) ili na tavi/grillu dok ne postanu zlatno hrskave (oko 5 minuta). Svaku tostiranu krišku lagano natrljajte svježim režnjem češnjaka dok je još topla. Rajčice narežite na sitne kockice ili ploške, posolite ih i pustite da kratko otpuste sok (1-2 minute). Na svaku krišku kruha namažite malo kozjeg sira. Na to stavite rajčice, nekoliko listića svježeg bosiljka i pospite s malo papra. Sve prelijte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i dodajte bosiljak za ukras. Odlično ide uz čašu bijelog vina ili pjenušca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 04:10