Bruschetta s domaćom rajčicom i kozjim sirom
Trebat će vam:
1 baguette ili ciabatta kruh (narezan na kriške)
3–4 veće domaće rajčice (mješavina šarenih sorti)
100 g svježeg kozjeg sira
svježi bosiljak (listići)
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 režanj češnjaka
sol i svježe mljeveni papar
Priprema:
Kriške kruha kratko tostirajte u pećnici (na 200 stupnjeva) ili na tavi/grillu dok ne postanu zlatno hrskave (oko 5 minuta). Svaku tostiranu krišku lagano natrljajte svježim režnjem češnjaka dok je još topla. Rajčice narežite na sitne kockice ili ploške, posolite ih i pustite da kratko otpuste sok (1-2 minute). Na svaku krišku kruha namažite malo kozjeg sira. Na to stavite rajčice, nekoliko listića svježeg bosiljka i pospite s malo papra. Sve prelijte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i dodajte bosiljak za ukras. Odlično ide uz čašu bijelog vina ili pjenušca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....