Ljetni favorit

Brza, a ukusna salata s borovnicama, piletinom i avokadom

 5ph/Getty Images
Ova porcija bit će dovoljna za dvije osobe, a gotova je i prije nego što ogladnite
Ova porcija bit će dovoljna za dvije osobe, a gotova je i prije nego što ogladnite

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 10 minuta
Broj osoba: 2 osobe

SALATA S BOROVNICAMA, PILETINOM I AVOKADOM

Trebat će vam:

  • 200 g pilećeg filea
  • 1 zreli avokado
  • 50 g svježih borovnica
  • 1⁄2 crvene kapule (ili obične ljubičaste)
  • 30 g oraha
  • 1 šaka rikole
  • 1 šaka miješanog svježeg začinskog bilja (peršin, bosiljak, vlasac)
  • maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar za preljev

Priprema:

Pripremite pileći file tako da ga začinite solju, paprom i nekoliko kapi maslinova ulja, pa ga ispecite na grill tavi ili običnoj tavi 4-5 minuta sa svake strane, dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Dok se piletina peče, operite borovnice i rikolu, narežite avokado na tanke kriške, a luk na polumjesece. U velikoj zdjeli sjedinite rikolu, borovnice, avokado i luk. Dodajte grubo nasjeckane orahe i sitno narezano svježe začinsko bilje. Kad je piletina gotova, narežite je na trakice i dodajte salati. Za preljev pomiješajte maslinovo ulje, nekoliko kapi limunova soka, sol i svježe mljeveni papar. Sve lagano promiješajte i poslužite odmah, dok je piletina još topla, a ostatak salate svjež i hrskav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 12:41