Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 10 minuta
Broj osoba: 2 osobe
SALATA S BOROVNICAMA, PILETINOM I AVOKADOM
Trebat će vam:
- 200 g pilećeg filea
- 1 zreli avokado
- 50 g svježih borovnica
- 1⁄2 crvene kapule (ili obične ljubičaste)
- 30 g oraha
- 1 šaka rikole
- 1 šaka miješanog svježeg začinskog bilja (peršin, bosiljak, vlasac)
- maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar za preljev
Priprema:
Pripremite pileći file tako da ga začinite solju, paprom i nekoliko kapi maslinova ulja, pa ga ispecite na grill tavi ili običnoj tavi 4-5 minuta sa svake strane, dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Dok se piletina peče, operite borovnice i rikolu, narežite avokado na tanke kriške, a luk na polumjesece. U velikoj zdjeli sjedinite rikolu, borovnice, avokado i luk. Dodajte grubo nasjeckane orahe i sitno narezano svježe začinsko bilje. Kad je piletina gotova, narežite je na trakice i dodajte salati. Za preljev pomiješajte maslinovo ulje, nekoliko kapi limunova soka, sol i svježe mljeveni papar. Sve lagano promiješajte i poslužite odmah, dok je piletina još topla, a ostatak salate svjež i hrskav.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....