VRIJEME JE ZA WOK

BRZA I UKUSNA VEČERA: Na putu s posla, kupite namirnice i napravite jedan od ovih pet genijalnih recepata za wok u kojima zbilja guštamo!

 Getty Images/iStockphoto
Malo tko ima vremena na pretek radnim danom, ali se zbog toga naravno ne bismo htjeli odreći ukusne večere! Donosimo par savjeta i pet naših omiljenih wok recepata

Meso dolazi prvo na red

Prvo ispecite meso na malo ulja, zatim dodajte luk i mrkvu i ritmičkim pokretima lagano protresite tavu od sebe za što vam je potrebno između 2 i 3 minute. Kad je meso gotovo najčešće ga stavimo sa strane kako se ne bi kuhalo u sokovima s ostalim povrćem.

via GIPHY

Ne pretjerujte s količinom

Najbolje bi bilo kako ne bi prepunili tavu i da odjednom pripremite porciju dovoljnu za dvije osobe. Ako stavite više hrana će se zapravo kuhati što ne želite u ovom slučaju.

Kvalitetan wok

Za wok je jako važno da imate kvalitetno posuđe, a u ovom slučaju ne zaboravite dobro zagrijati wok prije pečenja.

Ocijedite noodle

Noodle svakako ocijedite prije kuhanja kako ne bi došlo do kuhanja namirnica zbog viška vode.

Budite organizirani!

Budući da se cijela priprema odvija prilično brzo, bitno je da si prethodno pripremite sve sastojke. Meso i povrće prethodno narežite, a začine, ulja i umake stavite na dohvat ruke.

Jaja

Nerijetko se koriste i jaja kako bi povezala noodle s povrćem i mesom

Wok s kozicama

Zagreb, 270217.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je 5 jela; 5 brzih rucaka u radnom tjednu od ponedjeljka do petka. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Wok sa žutom rižom

Fried rice with beef
Getty Images/iStockphoto

Wok u staklenci

Zagreb, 260517.
Slavica Sagolj pripremila je i stilizirala lagana ljetna jela.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Piletina i celer iz woka

Marko Miščević / Hanza Media

Wok s naanom

Zagreb,261017.
Petrinjska 7.
Hranu za chefove u restoranu Time pripremio je Tomislav Rezo.
Na fotografiji: hrana.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 10:36