Trebat će vam:
1 paket razvaljanog lisnatog tijesta
150 g brokule
5-6 šnita kuhane šunke
60 g topivog sira
4 velika jaja
80 ml vrhnja
četvrt žličice češnjaka u prahu
sol i papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Manju, dublju posudu za pečenje obložite papirom za pečenje tako da prelazi preko rubova posude. Razvijte odmrznuto tijesto i stavite ga u posudu, utisnite u kutove i uz rub. Ravnomjerno po njemu posipajte usitnjenu brokulu, šunku i sir. U zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje, češnjak u prahu, sol i papar. Mješavinu jaja prelijte po nadjevu. Stavite posudu na središnju rešetku pećnice i pecite 25-30 minuta dok tijesto ne porumeni, ali sredina ostane još lagano meka (rubovi nadjeva od jaja bit će čvrsti). Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi pet minuta u posudi. Pomoću papira za pečenje podignite pitu i izvadite je na dasku za rezanje. Izrežite na kriške i poslužite toplo.