Jeste li probali?

Brza pita sa sirom i jednim neočekivanim dodatkom koji joj daje još bolji okus

 Pinkybird/Getty Images/istockphoto
Ovo jelo uvijek je dobra ideja - može se jesti toplo i hladno, pa i nekoliko dana poslije, "iako čisto sumnjamo da će toliko preživjeti"

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30-40 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

300 g kora za savijače
100 g maslaca
100 ml mineralne vode
200 g svježeg sira
200 g feta sira
1 jaje
sol i papar prema potrebi

Priprema:

U posudi pomiješajte sireve, jaje i dodatno začinite soli i paprom, ako mislite da je potrebno. Pripazite, feta sir je već sam za sebe dovoljno slan.

Maslac otopite i pomiješajte ga s mineralnom vodom.

S malo krutog maslaca premažite posudu za pečenje. Na dno stavite jednu koru za savijače, premažite je mješavinom maslaca i mineralne vode. Dodajte drugu koru pa je ponovno premažite. Postupak ponavljajte dok na dnu ne posložite pet kora.

Dodajte cijeli nadjev, a zatim na to ponovno dodajte pet kora koja ste premazali maslacem i mineralnom vodom. I zadnju koru premažite pa pecite 30-ak minuta na 200 stupnjeva.

Izvadite iz pećnice i prelijte s ostatkom mješavine mineralne vode i maslaca (ako vam nije ostalo, napravite još jednu mješavinu od pola količine sastojaka, 50 g maslaca i 50 ml mineralne vode).

Vratite u pećnicu na 5 minuta, izvadite, kratko ohladite pa režite na komadiće i poslužite toplo, uz jogurt ili samostalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 02:35