NIKAD BRŽI

Brzi džem od jagoda po ovom receptu uvijek uspijeva, otkrila nam ga je poznata blogerica

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Bez ozbira želite li u dobrom džemu uživati u kombinaciji s maslacem, zobenom kašom ili u desertu, ovaj recept vrijedi sačuvati

Stilistica i blogerica Janja Benić svojevremeno je s nama podijelila recept za brz i jednostavan džem od jagoda s rumom i limunovim sokom. Osim što je odličan par kvalitetnom maslacu na dobrom sourdough kruhu, za koji je Janja također prava majstorica, otkrila nam je i recept za svoje sourdough krafne u kojima ga kombinira s jednostavnom slastičarskom kremom od vanilije. Recept za džem potražite u nastavku, dok vas onaj za slasne, prave proljetne krafne čeka na poveznici.

SOURDOUGH KRAFNE S JAGODAMA PO RECEPTU JANJE BENIĆ

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Trebat će vam:

700 g očišćenih jagoda
200 g šećera
24 g pektina
2 žlice limunovog soka (30 g)
4 žličice ruma (20 g)

Priprema:

Prvo napravite pire od jagoda tako da očišćene jagode ubacite u blender dok se jagode skroz ne izblendaju. Ako želite džem bez koštica ovakve jagode sada možete procijediti kroz cjedilo. U manjoj zdjelici pomiješajte šećer i pektin. U manji lonac ulijte izblendane jagode, stavite na laganu vatru te pustite da pire lagano proključa. Umiješajte sok limuna i rum. Mješavinu šećera i pektina lagano ubacite u jagode neprestano miješajući ih (nemojte ubaciti cijeli šećer istovremeno kako se ne bi stvorile grudice). Kuhajte nekih 4 do 5 minuta, povremeno miješajte sve dok se pire ne reducira u teksturu džema. Testirajte je li gotovo tako da na tanjur stavite malu količinu džema, pustite minutu da se ohladi pa prođite prstima sredinom. Ako džem ostane na mjestu i ne vrati se prema sredini, znači da je gotov. Maknite lonac s vatre i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prebacite džem u zdjelicu koju ćete staviti u hladnjak i pokriti prozirnom folijom do korištenja.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:47