HRSKAVI ZALOGAJI

Brzi gurmanski ručak: panini s piletinom, rajčicom i aromatičnim pestom

Panini s piletinom, rajčicom i pestom savršena su kombinacija sočnog mesa, svježih sastojaka i aromatičnog umaka, a gotovi su za manje od 15 minuta

Panini s piletinom, rajčicom i pestom

Trebat će vam:

2 panini peciva ili druga mekana peciva za sendviče

200 g pečene ili grilane piletine (narezane na komadiće)

2 žlice pestа od bosiljka

1 velika rajčica (narezana na tanke kolutiće)

100 g mozzarelle ili drugog topljivog sira

maslinovo ulje za premazivanje peciva

svježi bosiljak (prema želji)

Priprema:

Panini peciva prerežite popola. Donju stranu premažite pestom, zatim složite šnite piletine, kolutiće rajčice i sir. Prema želji dodajte listove svježeg bosiljka. Poklopite gornjom polovicom peciva i lagano premažite s vanjske strane maslinovim uljem. Zagrijte grill tavu ili aparat za panini. Pecite sendviče 5-7 minuta, dok pecivo ne postane zlatno i hrskavo, a sir se otopi. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 14:04