TACOS S KOZICAMA
Trebat će vam:
(8 tacosa)
300 g očišćenih kozica
1 veća paprika, narezana na trakice
1 crveni ili žuti luk, narezan na tanke ploške
100 g naribanog topljivog sira
8 malih tortilja
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica dimljene paprike
sok 1/2 limete
sol i papar po ukusu
svježi korijander, kiselo vrhnje ili limeta za posluživanje
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk i papriku. Pirjajte 5-7 minuta dok ne omekšaju i lagano karameliziraju. Izvadite povrće iz tave i ostavite sa strane. U istoj tavi po potrebi dodajte još malo ulja, pa dodajte kozice. Začinite ih dimljenom paprikom, solju i paprom, te pokapajte limetom. Pržite ih 2-3 minute sa svake strane, dok ne postanu ružičaste i čvrste. Ako su već kuhane, samo ih kratko zagrijte sa začinima. Zagrijte tortilje na suhoj tavi ili u pećnici. Na svaku tortilju stavite malo naribanog sira i pustite da se rastopi (ako radite u tavi, možete složiti i kao quesadille, pa preklopiti). Na sir dodajte pirjano povrće i kozice. Po želji dodajte svježi korijander, kiselo vrhnje ili nekoliko kapi limete.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....