MORSKE IDEJE

Brzi tacosi s kozicama jelo su koje će biti na stolu u samo 30 minuta

Idealno za brzi ručak ili večeru s prijateljima koja će vas odvesti na putovanje okusima Meksika

TACOS S KOZICAMA

Trebat će vam:
(8 tacosa)

300 g očišćenih kozica

1 veća paprika, narezana na trakice

1 crveni ili žuti luk, narezan na tanke ploške

100 g naribanog topljivog sira

8 malih tortilja

1 žlica maslinovog ulja

1 žličica dimljene paprike

sok 1/2 limete

sol i papar po ukusu

svježi korijander, kiselo vrhnje ili limeta za posluživanje

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk i papriku. Pirjajte 5-7 minuta dok ne omekšaju i lagano karameliziraju. Izvadite povrće iz tave i ostavite sa strane. U istoj tavi po potrebi dodajte još malo ulja, pa dodajte kozice. Začinite ih dimljenom paprikom, solju i paprom, te pokapajte limetom. Pržite ih 2-3 minute sa svake strane, dok ne postanu ružičaste i čvrste. Ako su već kuhane, samo ih kratko zagrijte sa začinima. Zagrijte tortilje na suhoj tavi ili u pećnici. Na svaku tortilju stavite malo naribanog sira i pustite da se rastopi (ako radite u tavi, možete složiti i kao quesadille, pa preklopiti). Na sir dodajte pirjano povrće i kozice. Po želji dodajte svježi korijander, kiselo vrhnje ili nekoliko kapi limete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 04:38