DOBRA IDEJA!

Brzi umak od đumbira sjajan je dodatak piletini i povrću, a koristiti ga možete i kao marinadu

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
Napravite li veće količine, dobra ideja bit će zamrznuti ga u kalupu za led pa vaditi po potrebi

Trebat će vam:

1 srednje veliki žuti luk
5 cm svježeg đumbira
sok i korica pola limuna
60 ml rižina octa
1 žličica smeđeg šećera
250 ml umaka od soje

Priprema:

Svježi đumbir ogulite i grubo usitnite oštrim nožem. Narežite luk na četvrtine. Ribežom nastružite koricu limuna pa iscijedite sok. Dodajte sve u multipraktik. Dodajte umak od soje, rižin ocat i smeđi šećer. Usitnjavajte sve dok ne dobijete tekući umak s komadićima đumbira. Umak ne smije biti pregust pa pripazite koliko ga dugo obrađujete. Umak možete poslužiti s piletinom, škampima, preliti preko pečenog povrća, tjestenine ili riže. Koristite ga kao marinadu za meso. U hladnjaku može stajati do tjedan dana u zatvorenoj posudi, a ako napravite veću količinu, smrznite je u kalupu za led, a zatim otopite u potpunosti prije korištenja.

image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:10