Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 žlica soka od naranče
- 1 žlica maslinova ulja
- pola žlice limunova soka
- 1 žlica svježeg peršina
- pola češanja češnjaka
- četvrtina žlice origana
- četvrtina žličice papra u zrnu
- matovilac po želji
- cherry rajčice po želji
- 2 odreska od tune
Priprema
1. korak
U srednje velikoj posudi pomiješajte sok od naranče, maslinovo ulje, limunov sok, svježi peršin u komadu, na grubo isjeckan češnjak, svježi origano i papar.
2. korak
Odreske od tune malo posolite i uronite u marinadu. Poklopite posudu i stavite u hladnjak na najmanje trideset minuta
3. korak
Za to vrijeme očistite matovilac i dobro ga operite, dio cherry rajčica narežite na pola te pomiješajte s matovilcem. Spremite u frižider.
4. korak
Dodajte soli, papra, koju kap limuna i maslinova ulja. Kad se tuna dovoljno marinirala, ugrijte gril tavu koju ste prethodno premazali maslinovim uljem i pecite odreske oko tri minute sa svake strane. Poslužite odmah uz rashlađenu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....