Brzinski tuna steak

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 žlica soka od naranče
  • 1 žlica maslinova ulja
  • pola žlice limunova soka
  • 1 žlica svježeg peršina
  • pola češanja češnjaka
  • četvrtina žlice origana
  • četvrtina žličice papra u zrnu
  • matovilac po želji
  • cherry rajčice po želji
  • 2 odreska od tune

Priprema

1. korak

U srednje velikoj posudi pomiješajte sok od naranče, maslinovo ulje, limunov sok, svježi peršin u komadu, na grubo isjeckan češnjak, svježi origano i papar.

2. korak

Odreske od tune malo posolite i uronite u marinadu. Poklopite posudu i stavite u hladnjak na najmanje trideset minuta

3. korak

Za to vrijeme očistite matovilac i dobro ga operite, dio cherry rajčica narežite na pola te pomiješajte s matovilcem. Spremite u frižider.

4. korak

Dodajte soli, papra, koju kap limuna i maslinova ulja. Kad se tuna dovoljno marinirala, ugrijte gril tavu koju ste prethodno premazali maslinovim uljem i pecite odreske oko tri minute sa svake strane. Poslužite odmah uz rashlađenu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 10:19