ŠTO KUHATI?

Brzo, gusto varivo s tjesteninom, kobasicama, povrćem i grahom ili graškom

 Deposit Photos/
Varivo je uvijek dobra ideja, posebice ako je zasitno, a uz ovu kombinaciju namirnica zasigurno nećete ostati gladni

Trebat će vam:

200 g tjestenine

1 luk

2 režnja češnjaka

150 g smrznutog graška ili 1 konzerva graha

4 mrkve

1 veći komad celera

Drugo povrće po želji (prilagodite sezoni)

1 par kobasica

2 žličice crvene mljevene paprike

2 grančice timijana

2 lovorova lista

svježi peršin

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Na dobro zagrijanom maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Kada postane staklast, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i mrkvu narezanu na kolutiće. Dodajte i sjeckani celer i drugo povrće po želji. Kratko pirjajte pa dodajte temeljac ili vodu. Ubacite i timijan i lovorov list. Pustite da se kuha 20-ak minuta, dok povrće napola ne omekša. Po potrebi dodajte još vode i pustite da se pojave mjehurići pa dodajte i tjesteninu i grah koji ste dobro oprali ili grašak. Kuhajte dok tjestenina ne omekša. Dodatno začinite po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:34