Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 veći buncek
- Kisela repa
- 50 dag repe
- 2 žlice ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 5 dag slanine nasjeckane na kockice
- 1 žlica slatke mljevene crvene paprike
- lovor
Priprema
1. korak
Buncek kuhajte u vodi 2 sata dok ne postane mekan. Ohladite ga u istoj tekućini u kojoj se kuhao. S njim poslužite restani krumpir i dinstani kiseli kupus.
2. korak
Skuhanom bunceku skinite kožu, odstranite kost i masnoću. Meso natrgajte na niti.
3. korak
Za kiselu repu u loncu zagrijte ulje i popržite luk do zlatne boje. Dodajte slaninu i kratko je popržite. Kad je slanina pržena, dodajte 1 žlicu slatke crvene paprike, pomiješajte i odmah dodajte kiselu repu, litru vode i lovor.
4. korak
Kuhajte 40 minuta dok pola vode ne ispari. Želite li da repa ne bude jako kisela, prije pripreme je isperite u hladnoj vodi.
5. korak
Po želji možete poslužiti i restani krumpir koji ste pomiješali s nasjeckanim svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....