Buncek s repom

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 veći buncek
  • Kisela repa
  • 50 dag repe
  • 2 žlice ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 5 dag slanine nasjeckane na kockice
  • 1 žlica slatke mljevene crvene paprike
  • lovor

Priprema

1. korak

Buncek kuhajte u vodi 2 sata dok ne postane mekan. Ohladite ga u istoj tekućini u kojoj se kuhao. S njim poslužite restani krumpir i dinstani kiseli kupus.

2. korak

Skuhanom bunceku skinite kožu, odstranite kost i masnoću. Meso natrgajte na niti.

3. korak

Za kiselu repu u loncu zagrijte ulje i popržite luk do zlatne boje. Dodajte slaninu i kratko je popržite. Kad je slanina pržena, dodajte 1 žlicu slatke crvene paprike, pomiješajte i odmah dodajte kiselu repu, litru vode i lovor.

4. korak

Kuhajte 40 minuta dok pola vode ne ispari. Želite li da repa ne bude jako kisela, prije pripreme je isperite u hladnoj vodi.

5. korak

Po želji možete poslužiti i restani krumpir koji ste pomiješali s nasjeckanim svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 18:40