Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 butternut tikva
- 500 g sitne cikle
- 1 žuta paprika
- 1 crvena paprika
- 1 mrkve
- 1 glavica češnjaka
- 3 prstohvata krupne morske soli
- 1 žličica sušenog ružmarina
- 1 žličica sušene majčine dušice
- 2 žlice maslinova ulja
- svježe mljevenog papra
Priprema
1. korak
Tikvu operite, prepolovite je, izvadite žlicom koštice, pa svaki dio izrežite još na pola. Ciklu dobro operite (nemojte je guliti). Glavicu češnjaka razdvojite na režnjeve (nemojte ih guliti). Paprike operite, mrkvu ogulite.
2. korak
Sve stavite na pleh za pečenje koji je obložen aluminijskom folijom. Pospite solju, pokapajte s malo ulja, pospite začinskim biljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite pola sata, odnosno dok tikva ne omekša. Paprikama maknite peteljke i koštice i narežite ih na manje komade, ciklu ogulite, režnjeve češnjaka stisnite prstima, pa će se oguliti. Mrkve narežite na kockice. Na tanjur poslažite četvrtine tikve, a po njima povrće. Prelijte sokom koji se skupio na dnu pleha za pečenje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....