RECEPT DANA

Čak i ako obično izbjegavate nar, u ovoj kombinaciji s čokoladom mogao bi vas raspametiti

 Mario Kucera
Za sve one u potrazi za novim i drugačijim sezonskim slasticama, ovi prutići mogli bi biti pun pogodak

Nar ili volite ili ne, i tu nema puno filozofije. No, kada ga kušate sljubljenog s obiljem čokolade, otkrit ćete da vam zapravo odgovaraju njegova karakteristična slatkoća i hrskavost koštice pod zubima.

Za tijesto će vam trebati:

4 jaja
200 g šećera
2 vanilin šećera
200 g čokolade
250 g maslaca
50 ml ruma
200 g mljevenog badema
1 veći nar

Za glazuru će vam trebati:

150 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
50 ml vrhnja za šlag

Za dekoraciju će vam trebati:

2 nara

Priprema:

U dublju posudu za kuhanje stavite jaja, šećer i vanilin šećer te dobro izmiješajte pjenjačom. Dodajte na kockice izlomljenu čokoladu, kao i maslac. Posudu stavite na laganu vatru i otopite sastojke. Kada dobijete glatku smjesu (pritom pazite da ne zakuha), dodajte rum i mljeveni badem. Dobro izmiješajte da se smjesa dobro sjedini te maknite s vatre. Dodajte očišćeni nar, izmiješajte te smjesu izlijte u kalup u obliku pravokutnika. Pustite da se sve dobro ohladi. Dok se kolač polako hladi, napravite glazuru. U manju posudu stavite izlomljenu čokoladu, dodajte maslac i vrhnje za šlag. Stavite na vatru i sve lagano otopite. Pazite da vam sastojci ne zakuhaju. Glatku i sjajnu čokoladnu masu izlijte na kolač. Pripazite da vam je glazura ravnomjerno raspoređena. Na kraju po cijeloj površini kolača rasporedite nar. Prije serviranja ga malo ohladite radi lakšeg rezanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 16:45