Bolje ne može

Čak i oni koji ne vole ‘zeleno‘ nakon ovako pripremljenih tikvica i patlidžana lizat će prste

 Lesyy/Getty Images/istockphoto
Ako i vi imate problem s ukućanima koji se groze na spomen povrća za ručak, možda vas ovaj recept napokon riješi te muke


Trebat će vam:

2-3 tikvice
1-2 patlidžana
65 g brašna
65 g kukuruznog brašna
1 jaje
150-200 ml hladnog piva
sol

Priprema:

Povrće nasjeckajte na štapiće.

Brašno, kukuruzno brašno, jaje i pivo pomiješajte tek toliko da se sjedine. Nije važno ako koja grudica ostane vidljiva.

Povrće umačite u dobivenu smjesu i ubacujte u vruće ulje. Pržite dok ne poprimi boju, a zatim stavite na papirnati ubrus kako bi se ocijedilo.

Pospite soli i poslužite uz umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:13