
Ovu tjesteninu prerijetko pripremate, u to smo sigurni! Nabavite pakiranje cannellona (ili domaće, ako imate, još bolje!) i pripremite tjesteninu za koju će se svi otimati!
Cannelloni s četiri vrste sira
Za umak od rajčice:
1 žlica maslinovog ulja 2 češnja češnjaka 1 mala konzerva pelata 1 žličica sušenog origana šaka svježeg bosiljka |
Za punjenje:
150 g kozjeg sira 150 g ricotte 150 g mozzarelle 150 g parmezana prstohvat naribanog muškatnog oraščića 200 g cannellona |

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Za umak od rajčice na maslinovom ulju prepržite protisnuti češnjak i lagano ga popržite. Dodajte pelata, sol i papar, svježi bosiljak i origano pa sve krčkajte oko 10 minuta. Ostavite sa stane. Za punjenje pomiješajte kozji sir, ricottu i parmezan. S malom žličicom napunite cannellone (ne skuhane!) i poredajte ih u namašćenu vatrostalnu posudu za pečenje. Sve prelijte umakom od rajčice i na vrh natrgajte mozzerellu. Pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
Cannelloni s piletinom i bukovačama
Za nadjev:
300 g pilećih bataka i zabataka 1 litra pilećeg temeljca 2 lovorova lista 100 g krem sira 150 g kozjeg sira 1 jaje 150 g bukovača |
Za umak:
1 žlica maslaca 1 žlica maslinovog ulja 1 mali luk 3 češnja češnjaka 500 ml vrhnja za kuhanje 75 g parmezana 250 g cannellona |

Pileće batke i zabatke skuhajte u litri vode s lovorovim listom i napravite temeljac, a skuhanu piletinu narežite na male komadiće. Na malo maslinova ulja prepržite nasjeckane bukovače. Piletinu pomiješajte s krem i kozjim sirom, solju i paprom, bukovačama i jajetom. Za umak na maslinovom ulju rastopite maslac i dodajte nasjeckani luk i češnjak. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte kojih 10 minuta. Cannellone napunite sa smjesom od piletine i bukovača i poredajte u namašćeni lim. Prelijte umakom od vrhnja te pospite s parmezanom. Pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
Cannelloni s ricottom i špinatom
200 g špinata 500 g ricotte 2 žličice nasjeckanog bosiljka 1 češanj češnjaka prstohvat muškatnog oraščića 200 g cannellona 50 g naribanog parmezana 500 ml pelata sol i papar |

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Prvo na laganoj vatri zakrčkajte pelate koje ste posolili i popaprili te im dodali protisnuti češnjak. Neka se kuhaju oko 15 minuta. Špinat blanširajte, isjeckajte ga i dodajte ricotti. Dodajte muškatni oraščić i bosiljak. Napunite cannellone sa smjesom i poredajte ih u namašćeni lim. Sve prelijte s umakom od rajčica i parmezanom. Pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva.
Cannelloni s blitvom i kozjim sirom
200 g blitve 500 g kozjeg sira 1 češanj češnjaka prstohvat muškatnog oraščića 200 g cannellona 50 g naribanog parmezana 500 ml vrhnja za kuhanje sol i papar |

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Blitvu blanširajte, isjeckajte ju i dodajte kozjem siru. Dodajte muškatni oraščić, protisnuti češnjak i bosiljak. Napunite cannellone sa smjesom i poredajte ih u namašćeni lim. Sve prelijte s vrhnjem za kuhanje koje ste posolili i popaprili te parmezanom. Pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva.
Cannelloni s mljevenim mesom
500 g mljevenog mesa 1 žlica maslinovog ulja 1 luk 4 češnja češnjaka 1 konzerva pelata žličica šećera 200 g cannellona |
Za umak:
50 g maslaca 500 ml mlijeka 140 g mekog sira po želji 140 g parmezana |

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U rajnglici zagrijte maslinovo ulje i na njemu lagano prodinstajte nasjeckani luk i češnjak. Dodajte mljeveno meso i sve posolite i popaprite. Neka meso poprimi lijepu smeđu boju pa mu dodajte pelate i šećer. Sve dinstajte oko 15 minuta dok se većina tekućine ne izgubi. Napunite cannellone sa smjesom i poredajte ih u namašćeni lim. Z aumak rastopite maslac i na njega dodajte mlijeko. U mlijeku rastopite sir poput gaude i dobro posolite i popaprite. Prelijte cannellone i pospite ih parmezanom. Pecite na 200 stupnjeva 40 minuta.