RECEPT SLAVICE ŠAGOLJ

CANTUCCINI: Tradicionalni talijanski hrskavi keksići koji se najčešće poslužuju uz slatko vino!

 Berislava Picek / CROPIX
 

Sastojci:

300 g glatkog brašna
120 g šećera
125 g badema
3 jaja
60 g omekšalog maslaca
2 vanilin šećera
prstohvat soli
naribana korica jednog limuna
1 žlica ruma
1 prašak za pecivo

Zagreb, 231117.
Slatka jela od orasastih plodova napravila je Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

U veću posudu staviti jaja, maslac i šećer te ručno miješati. Zatim dodati sol, koricu limuna, rum i cijele bademe pa kuhačom dobro sjediniti. Malo-pomalo dodavati brašno s praškom za pecivo te ručno umijesiti tijesto. Tijesto staviti u hladnjak oko pola sata da se malo stisne. Na pobrašnjenu podlogu staviti tijesto, premijesiti ga i podijeliti na dva dijela. Oblikovati dvije štruce dužine 35 cm i staviti na podlogu za pečenje na koju je poželjno prije staviti papir za pečenje. Štruce peći 15 do 20 minuta na temperaturi od 180 ºC. Još mlake jako oštrim nožem (zbog badema koji su u komadu) narezati na prutiće te ih složiti na pleh, vratiti u pećnicu i sušiti na 100 ºC minimalno 10 minuta sa svake strane. Pospremiti ih u kutiju za kekse jer mogu dugo stajati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:19