ISPROBAJTE JOŠ DANAS

Carpaccio od vrganja je najjednostavnije jesensko jelo koji ove sezone morate isprobati

Mnogima su takvi, sirovi i svježi, najukusniji, a nakon što smo sami pripremili ovo jelo, jasno nam je i zašto
 Berislava Picek/Cropix

Priprema:

Zdrave i jedre svježe vrganje trebate samo uzdužno narezati na ploške (ne pretanko ako želite da vam lijepo pucaju pod zubima), pokapati limunovim sokom, posoliti, popapriti svježe mljevenim paprom, mi smo dodali i pahuljice dimljene ljute paprike, te zaliti maslinovim uljem.

Umjesto limunom možete ih pokapati acetom balsamicom ili nekim drugim finim octom, a i drugi dodaci i začini, kojih ne smije biti previše kako vrganj ne bi ispao iz fokusa, mogu se mijenjati i prilagođavati vašem ukusu i mašti. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2020 19:00