OMILJENO PROLJETNO VOĆE!

Charlotte od šumskog voća

 Neja Markičević / Hanza Media
Trebat će vam obruč promjera 18 cm!

Za biskvit:

90 g bjelanjaka
75 g šećera
60 g žumanjaka
70 g brašna

Za mousse:

180 g pirea šumskog voća
40 g šećera
7 g želatine u prahu
42 g vode
150 g slatkog vrhnja

Zagrijavati voćni pire i šećer. Kad se šećer rastopi, dodati pripremljenu želatinu i vratiti kratko na vatri. Kad se voće ohladilo, dodati izmiksano slatko vrhnje. Mousse uliti u obruč s prethodno pripremljenim tijestom.

Zagreb, 250417. 
Slasticarka Marija Gudelj sa vocnim kolacima.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Miksati bjelanjke s polovicom količine šećera. Kad se izmiksaju dovoljno čvrsto, dodati drugu polovicu i još kratko miksati. U bjelanjke pažljivo rukom umiješati žumanjke, kratko promiješati i dodati prosijano brašno koje također pažljivo izmiješamo rukom. Slastičarskom vrećicom na papir za pečenje istisnuti dva diska i vanjski dio charlotte. Peći na 180 stupnjeva 10 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:04