HIT ZA STOLOM

Cijeli tjedan maštamo o dobrom, sočnom kolaču od limuna, ovog vikenda radimo ga po provjerenom receptu

Ova biskvit torta toliko je jednostvna, a ukusna da ćete je vrlo vjerojatno poželjeti ponoviti što prije

Otkad smo na Instagramu naletjeli na sočan kolač od limuna Yotama Ottolenghija, sanjamo o dobroj, sočnoj, kiselkastoj slastici kojom ćemo se nagraditi na kraju radnog tjedna. Iako Ottolenghijev preokrenuti kolač izgleda zbilja dobro, za sada smo ga odlučili staviti po strani i vratiti se provjereno dobrom receptu za jednostavnu, a tako ukusnu biskvit tortu od limuna.

image
Berislava Picek/Cropix/

Recept ostavljamo u nastavku, a na vama je samo da se ovih dana zaputite na tržnicu, u vrećicu ubacite domaće, netretirane limune kako biste mogli bez brige iskoristiti i koricu te pripremite zdjelu za miješanje. Vjerujte nam, ovu poslasticu želite isprobati, a odlučite li je ponuditi prijateljima ili obitelji, budite sigurni da će vas vjerojatno baš svi tražiti recept.

image
Berislava Picek/Cropix/

Za biskvit će vam trebati:

210 g maslaca sobne temperature

190 g šećera

1 vrećica vanilin šećera

225 ml kokosova mlijeka

sok i kora od 2 limuna

210 g brašna

2 žličice praška za pecivo

125 g kukuruzne krupice

75 g kokosova brašna

Za glazuru:

110 g šećera u prahu

žličica limunova soka

2 žlice kokosova mlijeka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 ºC i papirom za pečenje obložite okrugli oblik promjera 24 cm. Pomiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo, kukuruznu krupicu i kokos. U drugoj posudi pomiješajte mekani maslac sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane fina krema. Dodajte kokosovo mlijeko koje ste prethodno dobro promiješali jer se u konzervi uglavnom odvoji masnoća od vode. Dodajte limunov sok i koricu. Tekućoj smjesi dodajte suhu i sve lagano izmiješajte. Izlijte u kalup i pecite oko 50 minuta. Pustite da se tijesto ohladi. Za glazuru pomiješajte šećer u prahu, limunov sok i kokosovo mlijeko. Izlijte preko torte i pustite nekoliko sati da glazura očvrsne. Ne morate držati u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 14:47