PROBAJ OVO

Cijelo pile ovog puta napravite s koromačem i mrkvom, bit će slasno i aromatično

 Photokitchen/Getty Images/istockphoto
Napravite mali zaokret kod klasične pripreme cijelog pileta pa mu dodajte i dvije glavice koromača

Trebat će vam:

1 pile
2 glavice koromača
sol i papar
3 veće mrkve
maslinovo ulje

Priprema:

Osušite piletinu papirnatim ručnicima i obilno posolite, iznutra i izvana. Zavežite noge kuhinjskom uzicom i ostavite da odstoji sat vremena. Postavite rešetku u gornju trećinu pećnice, na nju smjestite veću gusanu tavu i zagrijte je na 220 °C. Narežite mrkvu na prutiće, narežite koromač na kriške te u posudi pomiješajte s maslinovim uljem, soli i paprom. Kad se pećnica zagrije, osušite piletinu ponovno papirnatim ručnicima i lagano premažite uljem. Nakapajte preostalo ulje u vruću tavu iz pećnice kako se piletina ne bi zalijepila. U sredinu tave stavite piletinu i okolo rasporedite povrće. Pecite do sat vremena, odnosno dok komorač i mrkva ne poprime zlatnosmeđu boju i ne omekšaju. Provjerite termometrom temperaturu prsa koja na najdebljem dijelu mora biti oko 65 °C. Pustite pile da odstoji u tavi najmanje 20 minuta prije nego što ga prebacite na dasku za rezanje i razrežete. Poslužite uz povrće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:20