Confit i rolada od divljeg zeca

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 divlji zec
  • 200 g luka
  • 200 g mrkve
  • 100 g celera
  • lovorov list
  • papar u zrnu
  • grančica timijana
  • 300 ml maslinova ulja
  • 300 ml suncokretova ulja

Priprema

1. korak

Confit od zeca

Prepolovite zeca na pola, isperite i osušite kuhinjskim papirom. Odvojite prednje i stražnje noge, položite ih u odgovarajuću posudu (koja je prikladna za pečenje u pećnici), dodajte sve ostale namirnice (luk, mrkvu i celer prije toga operite, očistite i narežite na manje komade) i stavite poklopljeno u pećnicu na 140° 2 i pol sata. Ako je protrebno, produljite vrijeme kuhanja još pola sata.

2. korak

Rolada od zeca:

Dok se confit kuha, ostatak zeca odvojite od kostiju. Meso oko hrpta odvojite tako da se drži zajedno s potrbušinom, dobit ćete dvije “maramice” na čijim krajevima je meso s hrpta. Ostatak otkoštenog mesa usitnite u multipraktiku uz dodatak jednog bjelanjka, pola dl vrhnja za kuhanje, soli i papra. Na tri listića pršuta nanesite polovicu dobivene mase, položite “maramicu!, te zarolajte u roladu.

3. korak

Zamotajte u aluminijsku foliju koju ste prethodno namazali s malo maslaca. Isto ponovite s drugom “maramicom”. Stavite peći rolade u prethodno zagrijanu pečnicu na 185°18 minuta.

4. korak

Pire od graška:

80 dkg graška skuhajte u slanoj vodi, procijedite, dodajte žlicu maslaca i pola dl prokuhanog vrhnja za kuhanje, sve usitnite štapnim mikserom, na kraju dodajte papar. Protisnite kroz fino cijedilo da biste odstranili ljuskice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:52