ZA RUČAK

CRNE TRUBE NA TANJURU: Labneh s crnim trubicama

 CROPIX
Mrke, crne pa i mrtvačke trube, trubice ili trubače nazivi su za jednu vrstu gljiva koju iskusni gljivari i gurmani cijene zbog njezine iznimne aromatičnosti.

Trebat će vam:

500 g čvrstog jogurta
sol
vlasac
sušene crne trubice
kruh

Zagreb, 251017.
Jela s crnim trubama: savijaca, gulas, mamaz i juha. Jela je pripremila Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
CROPIX

Jogurt istresite u gazu koju ste stavili u cjedilo, a cjedilo u posudu. Ostavite jedan dan u hladnjaku da se iscijedi sva tekućina. Od takvog jogurta koji ste malo posolili oblikujte okruglice koje uvaljajte u sitno sjeckani vlasac i u mužaru izrađene suhe crne trubice. Poslužite s kruhom prepečenim na maslacu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:53