Ponedjeljci su uvijek najproblematičniji kada je u pitanju priprema ručka, uvijek želimo nešto brzo i jednostavno, a ukusno, pa smo ovaj tjedan tako odlučili započeti brzinskom rižom s jajima i mladim lukom. Nastavljamo zatim sa zapečenom tjesteninom sa špinatom i sirom, a potom radimo i slanutak koji je najbolje poslužiti uz krišku kruha i u potpunosti očistiti posudu u kojoj se kuhao. U četvrtak je na redu kombinacija patlidžana i mljevenog mesa, malo drugačija musaka, a zatim na kraju radnog tjedna radimo bistru juhu s oslićem. Za vikend kuhamo ćufte s pireom i tjesteninu s piletinom i šparogama. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Ako tražite ideju za jednostavan ručak priprema kojeg vam neće oduzeti previše vremena ili vam je ostalo riže od jučerašnjeg ručka, napravite ovu kombinaciju s jajima i mladim lukom. Poslužite uz salatu i ručak je spreman u manje od pola sata.
UTORAK
Ako volite finu, kremastu tjesteninu, ovo jelo posebno bi vam se moglo svidjeti. Tjesteninu skuhajte do pola, prelijte je umakom i pospite s dosta aromatičnog sira pa sve skupa zapecite.
ZAPEČENA TJESTENINA SA ŠPINATOM I SIROM
SRIJEDA
Slanutak pripremljen na ovaj način jedno nam je od omiljenih jela. Volimo ga zbog jednostavne pripreme, ali i zato što nam je na kraju, kada ispraznimo posudu, komadom kruha najslađe pokupiti sve ostatke s dna.
ČETVRTAK
Musaka je zauvijek jedan od sezonskih favorita, jer kombinaciju patlidžana i mljevenog mesa volimo u svim oblicima. Uz ovakvo jelo trebat će vam samo još salata i lagan ljetni ručak već je spreman.
PETAK
U ovo doba godine nekako sve manje kuhamo juhe, što je prava šteta, jer su dobar način da organizam nahranimo povrćem i jedemo laganije, a još uvijek zasitno. Ova riblja juha jednostavna je opcija za ručak, kojoj uvijek možete dodati još kuhanog povrća pa je učiniti bogatijom.
SUBOTA
Ćufte s pireom klasik su kojem teško odolijevamo pa ih uvijek radimo u povećanoj količini kako bi nam dio ostao i za dan kasnije. Uostalom, postoji li nešto bolje od svilenkastog umaka od rajčice, sočnih mesnih okruglica i kremastog pirea na topao proljetni dan?
NEDJELJA
Nedjelju smo ovog tjedna odlučili učiniti što jednostavnijom, kako bismo više vremena imali za druge aktivnosti. Radimo zato tjesteninu s pečenom piletinom i šparogama priprema koje ne oduzima previše vremena, a ukusna je, zasitna i bogata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....