StoryEditor
TANJURI PUNI BOJA

Curry za one koji ne jedu meso!

Vege curry
 Marko Miščević/Cropix

2 ljutike
300 g miješanih gljiva
150 g graška ili boba
1 i pol šalica povrtnog temeljca
100 ml kokosovog mlijeka
sol i papar
svježa ljuta papričica
žličica maharađa curryja

image
Vege curry
Marko Miščević/Cropix


Ljutiku izrežite na polumjesece te ju posolite i popaprite. Pustite da dobije zlatnu boju, a možete ju i karamelizirati u potpunosti ako želite. Ubacite gljive narezane na veće komade, a zatim i grašak i bob. Začinite maharađa curryjem i dodajte na kolutiće narezanu svježu ljutu papričicu kojoj ste izvadili sjemenke. Još jednom posolite i popaprite pa ulijte temeljac i kokosovo mlijeko. Krčkajte na srednjoj vatri dok se umak ne zgusne, a grašak ili bob ne budu potpuno kuhani. Poslužite s grilanim halloumi sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2020 10:40