IDEJA ZA RUČAK

CVJETAČA ILITI KARFIOL: Zapečena cvjetača sa sirom

close up of a tray of rustic baked cauliflower cheese
Getty Images/iStockphoto

Danas kuham!

Sastojci:

2 režnja češnjaka
50 g maslaca
50 g brašna
500 ml mlijeka
500 g brokule
75 g cheddar sira
1 kg cvjetače
2 kriške ciabatte
2 grančice svježeg timijana
25 g badema
maslinovo ulje

close up of a tray of rustic baked cauliflower cheese
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Ogulite i sitno narežite češnjak i stavite ga u tavicu s maslacem na srednje jaku vatru. Kada se maslac otopi, stavite brašno i pustite da se formira tijesto, a zatim postupno dodajite mlijeko i mješajte sve dok smjesa ne bude glatka. Dodajte brokulu i pirjajte oko 20 minuta te ju usitnite štapnim mikserom. Umješajte pola naribanog sira i začinite po želji. Cvjetaču rasporedite po posudi za pečenje, prelijte umakom od brokule i naribajte ostatak sira po vrhu. Izmiksajte ciabattu u blenderu da dobijete mrvice, dodajte timijan i bademe i ponovno pulsirajte. Na malo maslinovog ulja lagano popržite mrvice i pospite po siru i cvjetači. Pecite oko 1 sat i uživajte!

Izdvajamo

Iz drugih medija