PROBAJ OVO

Cvjetača nije samo za juhu ili pohanje, napravite odreske i ispecite ih u pećnici

 Juliamikhaylova/Getty Images/istockphoto
Za zasitan ručak bez mesa bit će vam potrebna glavica cvjetače i tek nekoliko dodataka
Za zasitan ručak bez mesa bit će vam potrebna glavica cvjetače i tek nekoliko dodataka

Trebat će vam:

1 veća glavica cvjetače

3 žlice tahinija

1 žlica sezama

1 žličica dimljene paprike

1 žličica kurkume

čili prema želji

sol i papar

maslinovo ulje

prilog prema želji

Priprema:

Cvjetaču narežite na ploške, što veće, to bolje. U posebnoj posudi pomiješajte tahini, sezam, maslinovo ulje, dimljenu papriku, kurkumu, sol i papar. Dodati možete i malo čilija. Trebali biste dobiti smjesu nalik pasti. Premažite cvjetaču i stavite je u pećnicu na 200 stupnjeva na oko 30-ak minuta, ili dok ne poprimi boju i omekša. Poslužite uz salatu i prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
07. srpanj 2025 15:00