KUKURUZ

DA GA SAMO NE KUHATE I PEČETE: Varivo od kukuruza

Njam!

Trebat će vam:

500 g očišćenih repova kozica
2 šalice kukuruza šećerca
1,5 l pilećeg temeljca
2 žlice maslaca
2 glavice luka
pola žličice ljute paprike
2 češnja češnjaka
2 žumanjka
sok jednog limuna
peršin

Češnjak izrežite na tanke ploške pa izmiješajte s repovima kozica i pustite da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme na maslacu pirjajte sitno sjeckani luk s ljutom paprikom. Kad je sasvim uvenuo, ali još se nije počeo karamelizirati dodajte kozice i okrećite ih povremeno. Istodobno zagrijte temeljac, a kad zakuha, ubacite u njega kukuruz pa kuhajte oko 5 minuta. Nakon toga juhi dodajte kozice. Pustite da lagano kuha, ali nemojte pustiti da provrije. Žumanjke istucite s limunovim sokom pa smjesu umiješajte u juhu konstantno miješajući. Provjerite začine te dodajte sol i papar po želji, ako temeljac nije bio slan. Juha bi trebala biti ljutkasta od paprike. Na kraju dodajte i malo svježeg peršina. Poslužite s tamnim­ prepečenim kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:34