![David Beckham)](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/05/23/k_33377343_640.jpg)
Hrvoje upozorava kako je važno meso i povrće za peku ne sjeći na sasvim male komade kako bismo bolje mogli kontrolirati peku, također napominje kako je domaća svinjska mast neizbježna, da se krumpiri i povrće stavljaju na meso, zajedno s kupusom koji se u Dalmaciji vrlo često stavlja u jela pod pekom.
Trebat će vam:
1 teleća potrbušina janjeći vrat janjeća plećka dio janjećeg buta i rebara svježa paprika rajčice svježi peršin mrkva luk krumpir panceta ružmarin bijelo vino kiseli kupus |
Teletina i janjetina ispod peke.
![SPECIJAL_JL_Dobra Hrana
Trilj, 041216
Kuhari Hrvoje Zirojevic i Braco Sanjin pripremaju tradicionalni dalmatinski blagdanski rucak na imanju Krolo u mjestu Strmen Dolac kod Trilja. Na fotografiji: gotova teletina i janjetina ispod peke s povrcem i kiselim kupusom
Foto: Tom Dubravec / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/29/8/zirojevic_sanjin33-061216 (1).jpg)
Priprema:
Meso izrežite na otprilike jednake komade, posolite ga i popaprite. Stavite ga u protvan koji ste prethodno namastili s domaćom masti. Pancetu izrežite na ploške i poredajte ju po mesu. Krumpir i povrće također izrežite na komade otprilike jednake veličine te sve posolite i popaprite. Na meso stavite krumpir te zatim dodajte povrće. Dodajte peršin i ružmarin također. Sve podlijte s bijelim vinom. Na vrh peke žlicom stavite par ''kupica'' svinjske masti. Stavite peći pod peku te negdje na sredini pečenja izlijte višak tekućine. Ponovno vratite pod peku