ZA LJUBITELJE MASLINA

Danas jedemo savršeno pečenu piletinu s okusima juga

Pečena piletina s maslinama i rajčicama dokaz je da jednostavni sastojci mogu stvoriti pravo malo čudo na tanjuru

Pečena piletina s maslinama i rajčicama

Trebat će vam:

600 g pilećeg filea ili zabatka (bez kostiju), narezanog na komade

150 g zelenih maslina bez koštica

300 g cherry rajčica ili narezanih svježih rajčica

2 veća crvena ili žuta luka

3 žlice maslinovog ulja

2 češnja češnjaka

1 čajna žličica sušenog origana

1 čajna žličica sušenog timijana

½ čajne žličice mljevenog papra

1 čajna žličica soli

svježi peršin za posipanje (po želji)

Priprema:

Narežite piletinu na veće komade, ogulite luk, prerežite ga na pola i narežite na tanke trakice, a češnjak sitno nasjeckajte. Rajčice prerežite na pola ili na četvrtine, ovisno o veličini. U većoj zdjeli pomiješajte piletinu s maslinovim uljem, solju, paprom, origanom i timijanom, pa dodajte luk, rajčice, masline i nasjeckani češnjak. Sve lagano promiješajte. Potom smjesu prebacite u vatrostalnu posudu i rasporedite u ravnomjernom sloju. Zatim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 35-40 minuta, dok piletina ne postane sočna, a povrće mekano i lagano karamelizirano. Na kraju pospite svježim peršinom i poslužite toplo, uz rižu ili svježi kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 15:06