Pečena piletina s maslinama i rajčicama
Trebat će vam:
600 g pilećeg filea ili zabatka (bez kostiju), narezanog na komade
150 g zelenih maslina bez koštica
300 g cherry rajčica ili narezanih svježih rajčica
2 veća crvena ili žuta luka
3 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 čajna žličica sušenog origana
1 čajna žličica sušenog timijana
½ čajne žličice mljevenog papra
1 čajna žličica soli
svježi peršin za posipanje (po želji)
Priprema:
Narežite piletinu na veće komade, ogulite luk, prerežite ga na pola i narežite na tanke trakice, a češnjak sitno nasjeckajte. Rajčice prerežite na pola ili na četvrtine, ovisno o veličini. U većoj zdjeli pomiješajte piletinu s maslinovim uljem, solju, paprom, origanom i timijanom, pa dodajte luk, rajčice, masline i nasjeckani češnjak. Sve lagano promiješajte. Potom smjesu prebacite u vatrostalnu posudu i rasporedite u ravnomjernom sloju. Zatim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 35-40 minuta, dok piletina ne postane sočna, a povrće mekano i lagano karamelizirano. Na kraju pospite svježim peršinom i poslužite toplo, uz rižu ili svježi kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....