Pile s krumpirima i ružmarinom
Trebat će vam:
1 pile (1 - 2 kg)
1 kg krumpira
maslinovo ulje
2 grančice ružmarina
1 limun
sol i papar
1 glavica češnjaka
Priprema:
Pile natrljajte soli i paprom, dodajte ulje i dobro ga obložite sa svih strana. U unutrašnjost pileta stavite prepolovljeni i dobro oprani limun i grančicu ružmarina. Krumpir narežite i začinite ga ostatkom ružmarina, soli i paprom te maslinovim uljem. Glavicu češnjaka ubacite u kut posude za pečenje. Na krumpir stavite pile i pecite ga pokrivenog sat vremena na 200 stupnjeva, a zatim ga otkrijte i pecite na 220 stupnjeva dok ne poprimi boju. Ako krumpir nije gotov, pile izvadite pa ga dodatno zapecite. Češnjak u foliji izvadite nakon 40 minuta, pustite da se ohladi pa ga prije posluživanja pomiješajte s krumpirom. Poslužite pile s krumpirima uz sezonsku salatu po želji, zelenu ili rajčicu s malo maslinova ulja, bosiljka i soli.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....