ZA CIJELU OBITELJ

Recept za tradicionalno pečeno pile s krumpirima i ružmarinom uvijek uspijeva

Ako postoji recept koji nikad ne izlazi iz mode, onda je to ovo klasično pečeno pile s krumpirom

Pile s krumpirima i ružmarinom

Trebat će vam:

1 pile (1 - 2 kg)

1 kg krumpira

maslinovo ulje

2 grančice ružmarina

1 limun

sol i papar

1 glavica češnjaka

Priprema:

Pile natrljajte soli i paprom, dodajte ulje i dobro ga obložite sa svih strana. U unutrašnjost pileta stavite prepolovljeni i dobro oprani limun i grančicu ružmarina. Krumpir narežite i začinite ga ostatkom ružmarina, soli i paprom te maslinovim uljem. Glavicu češnjaka ubacite u kut posude za pečenje. Na krumpir stavite pile i pecite ga pokrivenog sat vremena na 200 stupnjeva, a zatim ga otkrijte i pecite na 220 stupnjeva dok ne poprimi boju. Ako krumpir nije gotov, pile izvadite pa ga dodatno zapecite. Češnjak u foliji izvadite nakon 40 minuta, pustite da se ohladi pa ga prije posluživanja pomiješajte s krumpirom. Poslužite pile s krumpirima uz sezonsku salatu po želji, zelenu ili rajčicu s malo maslinova ulja, bosiljka i soli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 04:43