KUHAJ KAO CHEF

Danas na žlicu: skuhajte zasitno varivo sa svinjetinom i krumpirom, može i za dva dana

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Sastojci su jednostavni i svakodnevni, neke vjerojatno imate u zamrzivaču, a druge u smočnici

Jede vam se nešto na žlicu, a ostali ste bez ideja? Razmislite o tome da danas napravite gusto, zasitno varivo sa svinjetinom, krumpirom, a u lonac možete ubaciti i smrznute mahune. Ovaj recept dobili smo prije sedam godina, kada je u kuhinji zagrebačkog Dubravkinog puta još uvijek kuhala neponovljiva Priska Thuring.

Bio je to jedan od gableca kojem se ekipa u kuhinji rado vraćala, a kako je chefica rekla tada, odlična je ideja i za ručak za dva dana, jer je idući dan još deset puta bolji. Recept donosimo u nastavku.

Trebat će vam:

300 g luka

1,5 kg svinjetine

1 žlica koncentrata rajčice

1 dl vina

3 češnja češnjaka

700 g krumpira

500 g smrznutih mahuna

sol, papar

peršinov list

Priprema:

Na masnoći zažutiti luk pa mu dodati na kockice narezano meso, kratko ga popržiti pa uliti vino, kratko dinstati pa podliti vodom. Dodati i koncentrat rajčice, uliti vode da prekrije meso. Neka se kuha na laganoj vatri, a kada je meso na pola gotovo, dodajte mahune i krumpir te nasjeckani češnjak i ulijte još vode. Gustoću variva prilagodite svom ukusu, dakle manje tekućine ako želite gušće i obrnuto. Na kraju ubacite nasjeckani peršinov list, posolite i popaprite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 10:35