BRZO, A UKUSNO

Danas za ručak napravite jednostavne, hrskave popečke od prokulica i mladog luka

 Deposit Photos
Za pripremu će vam trebati tek nekoliko sastojaka koje zasigurno imate kod kuće...
Za pripremu će vam trebati tek nekoliko sastojaka koje zasigurno imate kod kuće...

Trebat će vam:

450 g prokulica
3 mlada luka
35 g brašna
2 žličice soli
žličica papra
četvrt žličice češnjaka u prahu
1 jaje
2-4 žlice maslinova ulja

Priprema:

Uklonite tvrdi ostatak stabljike te vanjske listove na svakoj prokulici ako je potrebno. Dobro ih operite pa oštrim nožem ili ribežom narežite po dužini što možete tanje. Stavite prokulice u zdjelu i valjajte ih kako se dodatno rastvorile na manje komade. Dodajte mladi luk i dobro promiješajte. U drugoj posudi pomiješajte brašno, sol, papar i češnjak u prahu. Dodajte suhe sastojke i jaje u zdjelu s mješavinom prokulica. Temeljito promiješajte. Ostavite da odstoji 10 minuta. U veliku tavu dodajte ulje i zagrijte na srednje jakoj vatri. Počnite s dvije žlice ulja i dodajte još ako se tava počne sušiti, tek toliko da se popečci ne lijepe za tavu. Odmjerite smjesu prokulica u porcije od dvije žlice i pažljivo ih dodajte u tavu. Lopaticom poravnajte popečke. Pecite 2-3 minute sa svake strane. Popečke odložite na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Pustite da se malo ohlade pa poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 21:36