Za juhu:
| 200 g graha trešnjevca, skuhanog 150 g bijelog batata, narezanog na kockice 100 g roza batata, narezanog na kockice 1 crveni luk, usitnjen 3 češnja češnjaka, usitnjenog 1 čajna žličica svježeg timijana 1 čajna žličica slatke crvene paprike prstohvat ljute crvene paprike 1 čajna žličica suhog origana sol crni papar 2 žlice maslinovog ulja |
Na maslinovom ulju 10-ak minuta propirajati luk, češnjak i batat. Dodati sve ostale sastojke, osim papra, i kuhati 25 - 35 minuta. Usitniti mikserom i propasirati.
Žličnjaci:
| 250 g ljubičastog batata 3 žlice kravlje skute 1 čajna žličica svježeg vlasca korica pola limuna (nešpricanog) sol brašno oštro, po potrebi |
Batat narezati na kocke, staviti u parilicu i pariti 15-ak minuta da omekša. Nakon što se malo ohladio, dodati ostale sastojke. Zakuhati vodu, posoliti i s dvije žlice oblikovati žlicnjake te ih kuhati dok ne isplivaju. Poslužiti u juhi.

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....