SVA LICA POVRĆA

DOBAR PRILOG UZ TJESTENINU I MESO: Namaz od pečenih rog paprika

 Marko Miščević
Prošećite tržnicama pa sezonske plodove strpajte u mužar, dodajte malo začina, maslinova ulja, orašaste plodove...
150 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
100 g badema (ako vam smeta kožica, u obzir dolaze oljušteni)
350 g pečenih i oljuštenih rog paprika
100 g parmezana
šaka bosiljka
peršina po želji
75 g pinjola
sol
papar

Marko Miščević

Prije svega ispecite paprike. Dobro ih operite, osušite, stavite u posudu za pečenje i pecite u pećnici povremeno ih okrećući 35 minuta na 180*C. Kad su paprike pečene stavite ih u posudu i pokrite da se ohlade, ali i malo upare jer ih je puno lakše čistiti. Bademe i pinjole lagano popržite na tavi svega nekoliko minuta. U veći mužar stavite očišćene paprike i bademe te lagano usitnjavajte, zatim dodajte češnjak, parmezan, bosiljak, peršin, pinjole, sol i papar. Kružnim pokretom gnječite dok ne dobijte kompaktnu smjesu. Dok to činite u smjesu malo po malo dolijevajte maslinovo ulje sve dok ga ne potrošite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:09