![David Beckham)](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/05/23/k_33377343_640.jpg)
1 kg filetiranog lososa 4 žlice umaka od soje 4 žlice sezamova ulja 2 žlice đumbira u prahu 4 režnja češnjaka 2 žlice meda žlica usitnjenog čilija 300 g brokule 1 luk 1 limeta 1 velika žuta paprika 3 crvene rog paprike |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/3/8/10/DSC_1787.jpg)
Marinirajte losos u mješavini umaka od soje, usitnjenog češnjaka, đumbira, čilija i meda. Izrežite papriku i luk na kriške, a brokulu razdvojite na komadiće. Zagrijte pećnicu na 190 ºC. U lim ubacite komadiće povrća, zalijte marinadom i promiješajte. Poslažite po povrću filete lososa s kožom prema dolje pa rasporedite ploške limete. Pecite na 200 ºC stupnjeva 15-20 minuta, odnosno dok losos ne poprimi smeđu boju i počne se s lakoćom razdvajati vilicom.